Uncategorized

Ti gode grunner til å ta en fargeanalyse

 

Kanskje du som jeg tok en fargeanalyse på 80-90 tallet? Kanskje var du fornøyd med resultatet og har vært tro mot din årstid, eller kanskje ikke? Vi ble jo på et tidspunkt hjernevasket av motebransjen og klesprodusentene til å tro at alle kler sort. Jeg kom iallfall dithen selv, det var vanskelig å finne noe fra mitt fargekart og i butikkene bugnet det med sorte klær. Heldigvis har det endret seg, nå er farger igjen en del av motebildet.  For 2 år siden besto min garderobe av ca 60% sort, for 5 år siden besto den av ca 90% sort. Mye har endret seg for i dag er det ca 2% sort i garderoben min. Plutselig åpnet en ny fargerik verden seg for meg, og jeg kan takke disse to bildene for at jeg i en alder av 55 fant mine sanne farger. Jeg har vist dem mange ganger før, men de er et perfekt eksempel på hvorfor det er lurt å ta fargeanalyse. Bildene er tatt samme dag med samme lysforhold, samme make up, men på 10 minutter ble jeg 10  år eldre.

To my friends and followers abroad. This blogpost will be written in English later.

 

Kanskje du som jeg ikke var helt komfortabel med fargene du fikk dengang, eller kanskje du følte de passet da og ikke nå. Det er lenge siden 80-90 tallet og vi har endret oss, kanskje har du endret hårfarge? Jeg hadde en nydelig sølvhåret dame som kunde her om dagen og hun fortalte at hun ikke lengre følte seg hjemme i fargene hun før kledde. Det samme sa den skjønne damen som hadde gått fra brunette til blondine. Så hårfargen har utrolig mye å si for hvilke farger vi kler. Jeg f.eks elsker sennepsgult, men om jeg striper håret lysere om sommeren så er ikke sennepsgul noen god farge for meg. Ikke bare har vi endret oss, men fargeanalyse systemene har også hatt en rivende utvikling. Nå er det ikke bare vinter, sommer, vår og høst, men så mye mer detaljert og personlig. I Color Alliance som er systemet jeg jobber med er det mange hundre forskjellige fargepaletter. Du kan lese mer om det på slutten av dette Blogginnlegget.  

Her er et par bilder av en av mine kunder som jeg har fått lov å bruke. Marianne er en nydelig lys sommer. Hennes palett heter Light Exquisite Summer. Marianne har vært glad i å bruke sort, men jeg tror ikke hun kommer til å kjøpe så mye sort etter dette. Hun er naturlig og bruker sjelden sminke, når hun bruker de riktige fargene så trenger hun heller ikke sminke for å se frisk og opplagt ut.

På bildet over er hun i vinterfarger, ser dere at hun ser mer sliten ut på dette bildet enn på de under når hun har en sommerfarger på seg?

Her har hun fått på et skjerf som passer perfekt til en lys sommerkvinne. Som dere ser så har hun fått på en lett make up på bildet til høyre. Hun som aldri har likt leppestift har nå funnet en leppestift hun faktisk liker. Marianne du er nydelig både med og uten sminke.

Jeg tar alltid bilder av mine kunder både under prosessen og når de er ferdig sminket og i en av sine farger. Disse får kunden tilsendt. Jeg bruker aldri bilder uten kundens samtykke.

Så her er 10 gode grunner til å ta en fargeanalyse og bruke dine riktige farger.

1. Du ser yngre og mer strålende ut. Både både hud og øyne blir klarere. Med feile farger blir noen utvasket og noen får et gulgrønt skjær over huden.

2. Du føler deg så mye bedre når du bruker farger du virkelig kler. Vi føler det på oss om vi bruker feile farger, men det er ikke alltid vi er bevisst på at det er fargene som utgjør forskjellen på en god og en mindre god dag. Hvem har vel ikke en masse klær i skapet som de bare har brukt et par ganger, eller klær som fremdeles har merkelappen på. Ofte er det fordi underbevisstheten vår forteller oss at denne fargen er feil for deg.

3. Du unngår de fleste bomkjøp. Jeg skal ikke påstå du unngår alle bomkjøp, for selv om fargen kan være rett så kan fasongen være feil, men i det store og hele er sjansen for bomkjøp mye mindre om du har en fargepalett som du aktivt bruker.

4. Du sparer penger, for det første pga alle bomkjøpene du slipper, for det andre pga du blir mye mer bevisst når du er ute å handler.

5. Du sparer tid, både når du skal finne dagens antrekk og når du er ute å handler. Du slipper å stå foran klesskapet hver morgen for å finne en genser eller et skjerf som passer til akkurat den buksen, fordi alle de genserne og skjerfene du har allerede passer sammen. Og når du handler så gidder du ikke en gang se på klær i fager som ikke er i paletten din, men du kan konsentrere deg om dem som er det.

6. Du får flere farger å leke deg med. Mange sier de ikke kler rødt, eller at de ikke kler grønt. Mest sannsynlig tar de feil, de har bare ikke prøvd den rette røde eller grønne nyansen.

7. Å kjøpe make up blir mye enklere. Spesielt leppestift og neglelakk. Du har kanskje som jeg hadde en hel haug med leppestifter og neglelakker du ikke bruker fordi fargen er helt feil. Den så gjerne ok ut i butikken og på kveldstid, men når du ser den i dagslys kan du ikke få den fort nok av. Noen som kjenner seg igjen? Jeg trodde ikke jeg kunne bruke farget neglelakk i hele tatt fordi det alltid så helt grusomt ut i dagslys. Nå bruker jeg ofte farget neglelakk og liker det. Jeg bare tar med fargepaletten min og finner neglelakk som er lik eller i harmoni med en av rødfargene mine.

8. Å finne riktig hårfarge vil også bli mye enklere, du vet at du trenger enten en varm eller en kald farge i håret og kan fortelle dette til frisøren. Om du farger håret hjemme så vet du om du trenger en kald eller varm hårfarge.

9. Du kan regne med å få flere komplimenter når du bruker dine farger.

10. Det er en god investering i seg selv, hvem har vel ikke lyst å både se bedre ut og å spare både tid og penger i det lange løp?

En av kundene mine fortalte her om dagen at hun hadde vært på et seminar om Intern og ekstern markedsføring med Morten William Knudsen fra BI som foredragsholder. Han hadde snakket varmt om fargeanalyse og sagt at dette absolutt hadde noe for seg.

Bor du i Bergensområdet og har lyst å ta en fargeanalyse? Ta kontakt på mail kari@colorsinstyle.com

En fargeanalyse vil normalt koste kr. 1950,- , men for de 10 første som booker time vil prisen være kr. 1450,-.  Da får du fargeanalyse, en personlig palett med verdi kr. 1000 og en lett hverdagsmakeup. Fargepaletten må spesialbestilles fra USA, siden hver palett er individuelt tilpasset, så det tar ca to uker før du har den. Du kan også kjøpe en generell årstidspalett som du kan få med deg med det samme. Du får tips og råd om make up farger og teknikker. Jeg tar også bilder av deg som du får tilsendt på Mail. En fargeanalyse med make up tar ca. halvannen time. Jeg kommer også til å tilby stilanalyse så alle som tar en fargeanalyse vil få et godt tilbud på stilanalyse når jeg har det klart.

Bor du et annet sted i landet så jobber jeg med å tilby en online løsning, send en Mail om du kunne vært interessert i å høre mer om det når jeg har fått opp min online løsning.

PS Jeg er også ofte i Oslo.

Kanskje vi sees?

Mvh

Kari Talhaug Juvik

Colors in Style

Sertifisert Color Alliance konsulent.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s